go up

Comunicat de presa Ziua Familiei

    Comunicat de Presă

 

    Ziua Familiei, marcată în toată lumea pe 15 mai, a fost una cu o încărcătură emoțională aparte pentru copiii centrelor de plasament din județul Iaşi

    A fost ziua în care o parte dintre ei s-au reîntâlnit cu părinții, bunicii sau frații care și-au făcut timp și au răspuns invitației pline de dor a celor mici. An de an centrele rezidențiale pentru copii din subordinea DGASPC Iaţi organizează cu prilejul Zilei Familiei astfel de întâlniri emoționante, cu scopul de a încuraja interacțiunea pozitivă dintre copiii aflați în sistemul de protecție și familiile lor, în vederea posibilei reintegrări sau măcar a îmbunătățirii relațiilor cu acestea. Dacă unii părinți nu au putut fi prezenți, mulți au răspuns invitației, producându-le copiilor o mare bucurie și emoție totodată.

    Cu mult drag, copiii instituționalizați s-au pregătit pentru marea întâlnire cu tot felul de cântece, jocuri, poezii şi piese de teatru, desene pe asphalt, vizite în comunitate la diferite obiective culturale, concursuri tematice. „An de an ne propunem să reunim măcar pentru scurt timp familiile copiilor din centre iar Ziua Familiei este cel mai oportun moment de a le reaminti rudelor să păstreze legătura cu copiii. Pentru aceștia este important să știe că părinților le pasă de ei sau că frații lor se gândesc la ei. Acești copii au trecut deja prin trauma separării de familie dar sunt luptători și s-au adaptat. Cu toate acestea, ei au nevoie de căldura mamei sau bunicii, de sprijinul moral al fraților sau de o vorbă bună și de aceea încurajăm familiile să-i viziteze, să le scrie sau sa-i sune, nu doar cu anumite prilejuri, ci cât de des este posibil. Deși centrul este casa și familia lor, pentru ei contează să știe că undeva mai au o familie care se gândește la ei“, a declarat Niculina Karacsony, directorul general adjunct al DGASPC Iaşi.

    Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de ONU în septembrie 1993 ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.

Biroul de presă al DGASPC Iaşi

Fisiere atasate
Nu sunt fisiere atasate
Sari la conținut