go up

Ziua Familiei si Ziua Asistentului Maternal Profesionist

COMUNICAT DE PRESA – ZIUA FAMILIEI SI ZIUA ASISTENTULUI MATERNAL PROFESIONIST

 

 

                        Ziua de 15 mai a devenit oficial  ZIUA FAMILIEI ROMÂNE.  Ziua Internationala a Familiei este un prilej pentru actiuni de constientizare si de intarire a rolului familiei in societate

Simbolul pentru Ziua Internationala a Familiei consta intr-un cerc verde ce contine o imagine cu rosu. Aceste elemente desenate simplu reprezinta simboluri pentru o INIMA si o CASA. Semnificatia: familia reprezinta centrul societatii care ofera stabilitate si sustinere pentru oamenii de toate varstele.

Pentru a marca acest eveniment, D.G.A.S.P.C.Iasi organizeaza si in acest an, in centrele de servicii sociale si la sediul D.G.A.S.P.C.Iasi, actiuni dedicate Zilei Familiei, actiuni care constau in facilitarea intalnirilor fratilor din sistemul de protectie, intalniri ale parintilor cu copiii din sistemul de protectie, mese rotunde, ateliere de lucru, dezbateri.

            În plus, în acest an, la D.G.A.S.P.C.Iasi se va marca împlinirea a   20 de ani de la atestarea primului asistent maternal profesionist. Astfel, pe tot parcursul lunii, se vor organiza de actiuni care să marcheze Ziua Familiei si, mai nou, ZIUA ASISTENTULUI MATERNAL PROFESIONIST .

            Actiunile vor consta în întâlniri regionale cu asistentii maternali profesionisti si copiii ocrotiţi, recunoaşterea meritelor prin acordarea de diplome şi premii, organizarea de picnic-uri în funcţie de vreme şi alte activităţi organízate în funcţe de creativitatea echipelor de management de caz responsabile de asistenţii maternali şi de copiii din asistenţă maternală .

            În data de 18 mai 2018 se va organiza o zi  festivă, de recunoaştere a meritelor asistenţilor maternali, la sediul CJIS Iaşi (ziua va cuprinde o prezentare a sistemului de asistenţă maternală realizări şi perspective, acordarea unor diplome şi premii pentru asistenţii maternali selectaţi, care s-au remarcat în activitate (de ex.. Asistentul maternal profesionist cu cea mai îndelungată activitate, Asistentul maternal profesionist  care a ocrotit pe parcursul activităţii cel mai mare număr de copii, Familia remarcabila, cu vocaţie de AMP , Cel mai tanar asistent maternal profesionist  etc.).

            La nivelul judeţului Iaşi asistenţa maternală a debutat în anul 1995 sub forma unui program pilot Familii Foster-Care prin colaborarea dintre Centrul de Sprijin Familial si Ocrotirea Copilului Iasi care funcţiona în cadrul Consiliului Judeţean Iaşi şi Fundaţia Pentru Copiii Noştri – Bucureşti care a asigurat suportul financiar pentru derularea programului şi, totodată, pregătirea asistenţilor social care urmau să-şi desfăşoare activitatea în cadrul programului.

            La sfarsitul anului 1998 existau un numar de 79 de familii foster. Dupa 20 de ani, la nivelul D.G.A.S.P.C.Iasi exista un numar de 789 de asistenţi maternali profesionişti care ocrotesc 1476 de copii.

            Din 1998 şi pînă în prezent au beneficiat de protecţie specială prin plasament la asistent maternal profesionist un număr de 4219 copii.

         

 

 

Biroul de Presă – DGASPC Iași

Fisiere atasate
Nu sunt fisiere atasate
Sari la conținut